Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Door de kleinschaligheid krijgt ieder kind de aandacht en zorg die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Bovendien is het de voordeligste vorm van kinderopvang. Hieronder vindt u alle voordelen van gastouderopvang overzichtelijk op een rijtje.

Voordelen van een gastouderopvang:

 • Veel persoonlijke aandacht
  Doordat een gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvangt dan een leidster in het kinderdagverblijf of de BSO heeft zij meer tijd en aandacht voor uw kind. Zo kan de gastouder snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de unieke talenten van uw kind. Een gastouder heeft oog voor uw kind als individu en stimuleert zijn eigen inbreng. Op deze manier ontwikkelt uw kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. 
 • Samen spelen en ontdekken in een kleine groep
  Bij het Groene Woutertje vang ik kinderen op uit meerdere gezinnen. Zo komt uw kind al vroeg met andere kinderen in contact. De groep is evenwichtig samengesteld en bestaat bij het Groene Woutertje uit maximaal 5 kinderen. Op deze manier kan uw kind samen met anderen spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar verdrinkt het niet in de drukte. Bij een gastouder is ruimte om je even terug te trekken of iets voor jezelf te doen.
 • Iedere dag hetzelfde gezicht in een huiselijke omgeving
  Een kind kan zich optimaal ontwikkelen in een veilige, rustige omgeving waar het zich thuis voelt. Gastouderopvang vindt plaats bij de gastouder thuis. Een huiselijke omgeving dus die erg vertrouwd aanvoelt en rust geeft. Niet onbelangrijk als uw kind veel uren doorbrengt op de opvang. Bovendien ziet uw kind iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht van de gastouder. Dit is een wezenlijk verschil met de institutionele opvang van een kinderdagverblijf of BSO waar meerdere leidsters op een groep staan en uw kind iedere dag met andere leidsters van doen heeft.
 • Gastouderopvang is voordeliger
  Wanneer u gebruik maakt van geregistreerde gastouderopvang via gastouderbureau 4Kids heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Bij gastouderopvang betaalt u niet tijdens vakanties, feestdagen en studiedagen*. Ook hoeft u geen dagdelen af te nemen, maar betaalt u per uur. U betaalt dus alleen de uren die u met uw gastouder afspreekt! Dit kan u als gezin al snel duizenden euro’s per jaar besparen ten opzichte van de oppas, het kinderdagverblijf of de BSO. 
 • Kinderopvang in veilige en gezonde woningen
  De woningen waarin gastouders van 4Kids werken zijn veilig en gezond. Een medewerker van ons gastouderbureau komt er regelmatig over de vloer om te controleren of de omgeving nog aan de eisen voldoet en is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De medewerker neemt jaarlijks een Risico-inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en Hygiëne af. Dit waarborgt een veilige en vertrouwde opvang voor uw kind.
 • Gastouderopvang is professionele kinderopvang

  Gastouders zijn professionele opvoeders. Zij beschikken allemaal over een diploma in de zorg en welzijn of pedagogiek en een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Daarnaast is iedere gastouder in het bezit van een Verklaring omtrent het Gedrag*, en indien de opvang bij de gastouder thuis plaatsvindt, bezitten alle volwassen huisgenoten er ook één. De opvang wordt periodiek geëvalueerd door u, de gastouder en uw bemiddelaar. De gastouders van 4Kids kunnen rekenen op uitgebreide begeleiding door de persoonlijke bemiddelaar en diverse vormen van bij- en nascholing.

   

  * Vanaf 1 maart 2018 moeten alle gastouders, diens volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen zich inschrijven in het personenregister kinderopvang. Op die manier kan de overheid deze personen continu screenen

Sluit Menu